Прокуратура обіцяє знести незаконний паркан навколо дитячого санаторію в Алупці

12 сiчня 15:45

Процес скасування всіх незаконних угод по землям санаторію ім. Боброва обіцяють довести до кінця.

 

Прокуратура Ялти вживає заходів "представницького характеру" щодо скасування всіх незаконних рішень і угод щодо земель дитячого протитуберкульозного санаторію ім. Боброва в Алупці. Про це заявив зампрокурор Криму Ігор Шапкін.

Раніше стало відомо, що територію, яка належить санаторію відрізають від моря: приватна фірма-забудовник побудувала паркан по схилу, що веде до набережної і пляжу. Як писало ZN.UA, місцеві жителі припускають, що до спроби незаконного захоплення пляжу причетний Віктор Медведчук, чий маєток розташований по сусідству.

Як підтвердив Шапкін, зведення будь-яких споруд на землях санаторію є незаконним. І як тільки прокуратура з'ясує, хто здійснює роботи, то відразу вжиє заходів зі знесення огородження, пообіцяв він.

- Земельний скандал у Криму: у хворих на туберкульоз дітей забрали доступ до моря (ВІДЕО)

Шапкін зазначив, що фактам незаконного розпорядження землями здравниці вже дано оцінку в рамках кримінального провадження. Він повідомив також, що прокуратура вже кілька разів "відображала" неодноразові спроби вкрасти в санаторію більше половини землі - 11,3 га, що йому належить.

Зокрема, вироком суду від 26 листопада 2012 підтверджено незаконність дій колишнього Алупкінського міського голови, головного архітектора Алупки і землевпорядника міськради щодо відведення земельних ділянок у межах території Бобровки 47 громадян і 4 фірмам.

Вжитими прокуратурою заходами вже визнано недійсними 20 рішень щодо відведення ділянок. Готуються позови про скасування інших рішень і угод по землях здравниці.

Подробиці читайте в статті Валентини Самар "Неріздвяні казки" в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна". !zn

Читайте також:

Ялтинці закликали Януковича не розширювати "Межигір'я" за рахунок "Магарача" (ФОТО)

National Geographic назвав Крим першим серед туристичних місць must-see в 2013 році