Прокуратура довела причетність Мазурка до вбивства охоронців і закрила справу

16 квiтня 20:47

На мертвого Мазурка також хотіли повісити вбивство малолітніх дітей, проте зібрали мало доказів.

 

Прокуратура міста Києва повернула в міліцію для подальшого розслідування матеріали про причетність Ярослава Мазурка до ще трьох злочинів, окрім вбивства охоронців у ТРЦ "Караван".

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, під час досудового слідства було проведено більше 200 експертиз, зокрема, близько 20 експертиз ДНК, допитано понад 12 тисяч осіб і проведено низку інших важливих слідчих дій. Всього докази, зібрані слідчими, зібрано в 600 томах кримінального провадження.

"Доказами, зібраними в кримінальному провадженні в ході досудового розслідування, причетність підозрюваного Мазурка до вбивства трьох охоронців "Каравану", замаху на вбивство четвертого, крадіжки товарів з супермаркету й незаконного поводження зі зброєю повністю доведена", - говориться в повідомленні.

За результатами попереднього розслідування прокуратурою Києва ухвалено процесуальне рішення про закриття кримінального виробництва на підставі п. 5 год. 1 ст. 284 КПК України - у зв'язку зі смертю підозрюваного.

Водночас у ході досудового слідства, слідчими перевірялася версія причетності Мазурка до скоєння інших злочинів, а саме вбивства жінки і малолітньої дитини в грудні 2009 року в Оболонському районі міста Києва, вбивства чоловіка і замаху на вбивство ще одного в кінці 2009 - початку 2010 року в Святошинському районі столиці.

Однак, на думку прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, досудове розслідування за вказаними епізодами проведено не повною мірою і достатньо доказів причетності Мазурка до скоєння цих кримінальних правопорушень не зібрано.

У зв'язку з цим матеріали кримінальних виробництв за трьома епізодами столичною прокуратурою направлено в Слідче управління ГУМВС України у м. Києві для подальшого розслідування.

Нагадаємо, що 26 вересня 2012 року охоронець торгово-розважально центру "Караван" на вул. Луговій у Києві помітив, що один з відвідувачів вкрав товар, після чого йому було запропоновано пройти в кімнату охорони. Там зловмисник відкрив вогонь, убивши на місці трьох охоронців, четвертого важко поранив, а потім зник.

Голова МВС України Віталій Захарченко 5 жовтня 2012 року заявив, що вбивцею охоронців в ТРЦ "Караван" (Київ) є уродженець Львівської області 1974 року народження по імені Ярослав Мазурок, який раніше працював у приватних охоронних структурах.

7 листопада 2012 р. у Сирецькому гаю, біля станції метро "Сирець" (Київ), знайшли тіло людини, схожої на Мазурка. На місці події знайдено револьвер-наган "ЯТ 165 П" з однією стріляною гільзою в барабані. !zn

Читайте також:

Прокуратура перевіряє результати міліцейського розслідування щодо Мазурка

Завершено розслідування "вбивств у Каравані": у справі Мазурка загибель 11 осіб і 3 замахи

Дружина Мазурка: З мого чоловіка хочуть зробити серійного вбивцю, повісивши на нього всі нерозкриті справи

Мазурок застрелився з саморобного револьвера, в якому був всього один патрон