Призначено нового командувача Чорноморським флотом Росії

17 квiтня 15:32

Новим командувачем ЧФ РФ став віце-адмірал Олександр Вітко, який до цього обіймав посаду заступника командувача Північним флотом.

 

Новим командувачем Чорноморським флотом Росії, який базується в Севастополі, призначений віце-прем'єр-адмірал Олександр Вітко, повідомило РИА Новости з посиланням на джерело в російському військовому відомстві.

"Найближчим часом в Севастополі особовому складу буде представлений новий командувач ЧФ Олександр Вітко, який змінив віце-адмірала Олександра Федотенкова", - сказав співрозмовник агентства.

Повідомляється, що Олександр Федотенков призначений заступником головнокомандувача ВМФ РФ.

Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Олександр Вітко після закінчення Чорноморського Вищого військово-морського училища імені Нахімова займав різні посади на Тихоокеанському флоті. У 2009 році призначений заступником командувача Північним флотом.

Федотенков також закінчив Чорноморське вище військово-морське училище імені Нахімова і проходив службу на Північному флоті. У 2009 році був призначений командиром Ленінградської військово-морської бази Балтійського флоту, а в 2011 році - командувачем Чорноморським флотом. !zn

Читайте також:

Москва проігнорувала пропозиції Києва з ЧФ РФ і військової співпраці

Український МЗС вже шість днів знає про "раптові" навчання Росії в Чорному морі

Росія створить базу Чорноморського флоту у Новоросійську до 2020 року

Росія буде керувати угрупуванням своїх ВМФ у Середземному морі з території України