Президентська партія намагається звільнити керівництво НАБУ - Ситник

11 березня 02:33

БПП і НФ намагаються призначити нову кандидатуру аудитора НАБУ.

 

Депутати від БПП і "Народного фронту" шукають можливість змінити керівництво Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) за допомогою нової кандидатури аудитора, заявив директор НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю виданню "Фокус".

За його словами, йому не було відомо про плани депутатів представити нову кандидатуру аудитора. При цьому, звільнити директора НАБУ можна тільки за результатами аудиту, який проводиться три незалежних аудитора - по одному від парламенту, уряду і президента.

"Вони вже почали реалізовувати цю ідею. Наскільки я пам'ятаю, їм не вистачило 14 голосів для прийняття цього рішення", - сказав Ситник.

"Але я відчував це на рівні інтуїції, тому, чесно, не був навіть здивований. Коли почався цей цирк, мені було неприємно не як директору НАБУ, а як громадянину України... Справа в тому, що цей непрозорий аудит, який призначать, - удар не тільки по мені, а по всій Україні. Це стане переконливим доказом відсутності політичної волі нашої еліти на боротьбу з корупцією", - підкреслив Ситник.

Раніше Ситник заявив, що після затримання екс-глави Фіскальної служби Романа Насирова керівництво НАБУ не отримувало дзвінків з адміністрації президента, однак великий опір у цій справі постійно відчуває.

Як повідомлялося, НАБУ провело обшуки в трьох облуправлениях ДФС по справі Насірова.