Представники 17 країн розпланували навчання Sea Breeze-2017 в Одесі

03 березня 12:59

На конференції визначили потенційний склад учасників, узгодили взаємодію морської, наземної та повітряної компонент.

 

В Одесі пройшла головна конференція з планування українсько-американського навчання "Сі Бриз-2017", метою якого буде проведення багатонаціональної операції з безпеки в кризовому регіоні.

Представники України, Сполучених Штатів Америки, Азербайджану, Бельгії, Болгарії, Греції, Грузії, Великої Британії, Франції, Канади, Молдови, Німеччини, Норвегії, Польщі, Румунії, Туреччини і Швеції упродовж чотирьох днів займалися підготовкою майбутніх міжнародних маневрів.

У ході конференції опрацювали детальний план і сценарій маневрів, визначили потенційний склад учасників, узгодили взаємодію морської, наземної та повітряної компонент, здійснили огляд районів проведення навчанняю.

Планується, навчання будуть проведені на території України влітку поточного року.

Як повідомлялось, у грудні 2016 року в Одесі пройшла початкова конференція з планування українсько-американського навчання "Сі Бриз-2017". Навчання "Сі Бриз-2017" поєднуватиме теоретичний та практичний курси процесу планування та проведення операції за стандартами НАТО, курс лідерства, курс з надання медичної допомоги у бойових умовах тощо. У навчаннях Sea Breeze – 2016, які проходили в липні, взяли участь представники США, Туреччини, Румунії та України.