Поява Льовочкіна в числі акціонерів "Інтера" стала несподіванкою для Хорошковського

28 лютого 11:33

Коли Хорошковський продавав Фірташу "Інтер", він не знав, що серед нових власників з'явиться ще і заступник голови адміністрації президента Сергій Льовочкін.

 

Поява Сергія Льовочкіна у числі нових акціонерів телеканалу "Інтер" стала несподіванкою для його колишнього власника Валерія Хорошковського.
Про це Хорошковський розповів в інтерв'ю "Телекритиці".

За його словами, він вів переговори і укладав угоду лише з Дмитром Фірташем. "А те, що всередині є Сергій Володимирович Льовочкін - це вже їхні відносини, мені про це невідомо", - сказав Хорошковський.

На уточнююче питання, чи стала поява пана Льовочкіна в числі акціонерів групи для нього несподіванкою, він відповів: "Так, несподіванкою".

Хорошковський спростував чутки з високопоставлених джерел про те, що Сергій Льовочкін яким чином був присутній серед акціонерів раніше: "Це неправда".

Також пан Хорошковський вважає, що Світлана Плужникова продовжує володіти 10% акцій каналу "Інтер". "Принаймні, на зборах акціонерів завжди фіксувалася її частка 10%, і від неї завжди був представник", - сказав він.

Нагадаємо, 1 лютого стало відомо, що GDF Media Ltd реалізувала опціон на покупку 100% акцій U.A. Inter Media Group, що належить колишньому віце-прем'єрові Валерію Хорошковському.

Договір був підписаний, виходячи з оціночної вартості всієї медіагрупи - $ 2,5 млрд.

Пізніше у Group DF офіційно повідомили, що акціонерами U.A. Inter Media Group стануть компанії, що належить Дмитру Фірташу і главі адміністрації президента України Сергію Льовочкіну. За словами Льовочкіна, його частка становить 20%, а після схвалення купівлі АМКУ він передає свої акції в управління компанії Фірташа GDF Media Ltd.

У медіагрупу Inter Mediа Group Ltd. входять телеканали "Інтер", "Інтер", НТН, К1, К2, "Ентер", "Ентер Фільм", "Мега", "MTV Україна", а також інші компанії у сфері продакшн і маркетингу.

Телеканал "Інтер" входить до трійки найбільш популярних телеканалів України (з часткою 14-16% за даними останніх місяців). !zn

Читайте також:

Хорошковський продав Фірташу "Інтер" за $ 2,5 млрд

Глава АП Льовочкін став співвласником "Інтера"

Хорошковському давали вибір: продати "Інтер" Льовочкіну або синові Януковича

Клименко сподівається, що Хорошковський і Фірташ сповна платитимуть податки за продаж "Інтера"