Повітря у Києві щороку стає на 6% бруднішим

13 лютого 13:45

Найбільшим забруднювачем повітря у столиці є автомобільний транспорт.

 

У Києві з'явиться карта забруднень міста. Про це повідомив голова постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики Денис Москаль, повідомляє його прес-служба.

"На засіданні екологічної комісії ми затвердили перелік природоохоронних заходів, які будуть реалізовані в поточному році. Зокрема, ми звертаємо увагу на проведення заходів, пов'язаних зі зменшенням викидів у повітря і протидією кліматичним змінам. Адже зараз викиди шкідливих речовин у повітря столиці щороку збільшуються на 6%, а викиди вуглекислого газу (СО2) - на 7%", - зазначив Москаль.

Депутат підкреслив, що найбільшим забруднювачем повітря в столиці є автомобільний транспорт, тому в цьому році в місті буде проведено обстеження автомагістралей для встановлення газоаналізаторів автотрас.

Москаль зауважив, що реалізація заходів, спрямованих на зменшення викидів вуглекислого газу, буде сприяти виконанню Києвом взятих на себе зобов'язань відповідно до Угоди мерів про скорочення викидів парникових газів до 2020 року на 20%. !zn

Читайте також:

Брудне повітря відбирає у жителів міст два роки життя

За кинутий недопалок у Парижі будуть штрафувати на 35 євро

Горлівці загрожує екологічна НС