Потепління в Україну прийде з 30-31 січня

28 сiчня 17:40

29 січня в Україні ще буде зберігатися холодна погода. У ряді західних і центральних областей вночі температура сягатиме 12-17 градусів морозу.

 

Потепління в Україну прийде з 30-31 січня і призведе до встановлення температури вище норми для даного періоду.

"Більш істотне потепління можна чекати 30 січня, воно охоплює територію всіх західних областей. Також буде спостерігатися підвищення температури на півдні і сході України вночі до 1-6 градусів морозу, вдень близько нуля", - повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда на брифінгу в понеділок у Києві.

За його словами, найнижча температура в цей період буде спостерігатися на вузькій смузі території України: на території Чернігівської, Київської і частково Житомирській, Вінницькій і Черкаській областях - тут вночі очікується до 10-12 градусів морозу.

Кульбіда зазначив, що з 31 січня на територію України з західної Європи прийдуть досить активні атмосферні фронти, які принесуть з собою спочатку опади у вигляді мокрого снігу з переходом у дощ, а потім - подальше підвищення температури. Вночі температура складе близько 0, вдень - від 1 до 5 градусів тепла, в Криму - 3-8 градусів тепла.

Він зазначив, що 29 січня в Україні ще буде зберігатися холодна погода. У ряді західних і центральних областей вночі температура сягатиме 12-17 градусів морозу. Найтепліше буде в Криму вночі близько 0, вдень - 1-6 градусів тепла. На решті території буде 5-10 градусів нижче нуля в нічний час і від 0 до -5 вдень.

Кульбіда також повідомив, що з 1 по 5 лютого на території України будуть спостерігатися коливання температури. "Але це все одно буде температурний режим на 4-7 градусів вище норми для цього періоду", - підкреслив він. !zn

Читайте також:

Голів трьох районів Києва звільнять за неприбраний сніг і ожеледицю

Російські синоптики напророкували "зникнення" весни

У Європі з-за снігу і крижаного дощу скасовані сотні авіарейсів

Азаров доручив комунальникам готуватися до нових снігопадам