Потепління в Україні почнеться після 30 березня

25 березня 17:09

В останній тиждень березня вдарять морози, але вже 2-5 квітня повітря прогріється вночі до +5, вдень до +9 градусів.

 

У найближчі дні у більшості областей очікується зниження температури повітря до 9-14 градусів морозу, повідомив директор українського Гідрометцентру Микола Кульбіда. Поступове потепління в Україні почнеться з 30 березня.

"З 30 березня почнеться підвищення температурного режиму на заході і півдні України, потім поширюється на всю територію країни", - повідомив Кульбіда.

За його словами, в період з 30 березня по 1 квітня у західні та північні області буде переміщатися теплий атмосферний фронт, який стане причиною опадів у вигляді мокрого снігу з переходом у дощ, але їхня кількість буде невеликою.

Як очікується, вже 2-5 квітня температура вночі становитиме від 0 до +5 градусів, вдень від 4 до 9 градусів тепла.

Циклон, який привів до випадання значної кількості снігу на заході та півночі України, залишив територію країни і перемістився в бік Росії.

"Істотних опадів на території України вже немає, лише слабкий сніг у Сумській, Харківській і Луганській областях", - повідомив головний синоптик країни.

Він зазначив, що з 26 по 29 березня на півночі опадів не очікується, але температурний режим буде досить низьким. Невеликий сніг з переходом у дощ у ці дні відбудеться у Закарпатській, Чернівецькій, Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, а в Криму очікується дощ.

За прогнозами Гідрометцентру, неактивний процес танення снігу в Україні почнеться на початку квітня.

Нагадаємо, за два дні негода в Україні призвела до транспортного колапсу в столиці і знеструмила більш півтисячі населених пунктів. !zn

Читайте також:

Після рекордного снігопаду Києву загрожує сильна повінь

Через негоду залишаються відрізаними більше 500 сіл, у 600 - немає світла

Азаров передбачив спекотне літо

Синоптики пообіцяли, що через 20-30 років в Україні взагалі не буде снігу