Порошенко вивів Пашинського зі складу наглядової ради "Укроборонпрому"

18 листопада 00:11

Депутат 2,5 року очолював наглядову раду держкомпанії.

 

Президент України Петро Порошенко змінив склад наглядової ради концерну "Укроборонпром", припинивши повноваження її голови, народного депутата від "Народного фронту" Сергія Пашинського.

"Для часткового зміни ст. 1 указу президента України від 17 березня 2014 р. №309 "Про членів наглядової ради державного концерну "Укроборонпром" припинити повноваження члена наглядової ради державного концерну "Укроборонпром" С. Пашинського", – сказано в указі №510/2016 від 17 листопада, опублікованому на сайті глави держави.

Як повідомлялося, у жовтні Пашинський заявив про свій намір покинути пост голови наглядової ради "Укроборонпрому" і зосередитися на роботі в парламентському комітеті з питань національної безпеки і оборони, який він очолює з весни 2014 року.

Як пише Дмитро Менделее у своєму матеріалі для DT.UA, рівень корумпованості української оборонної промисловості традиційно залишається високим. Тіньовикам від оборонки слідчі органи інкримінують майже 300 млн грн. викрадених бюджетних коштів. А компанії "Спецтехноекспорт", що входить до складу концерну, для того щоб підписати і реалізувати контракт з білоруським "Техносоюзпроектом", знадобилася допомога компанії з Великобританії Brasen Development LLP, яка за своє посередництво отримала майже 3,6 млн дол., або більш ніж 13% від загальної суми угоди.

Відзначимо, що в державному зовнішньоторговельному підприємстві "Спецтехноекспорт" працює син Сергія пашинського Артем.

Детальніше про роботу концерну, в тому числі, про корупційні схеми, читайте у статті Дмитра Менделєєва "Укробналпром". Аll inclusive" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".