Попов "знайшов" і звільнив винних у сніговому колапсі в Києві

26 березня 20:18

Голова КМДА прийняв відставку свого заступника Олександра Мазурчака, який взяв на себе провину за ситуацію після снігопаду в столиці, а також звільнив главу "Київавтодору" і начальника управління з НС.

 

За провальну боротьбу київської влади з наслідками рекордного снігопада поплатилися своїми посадами троє чиновників.

На нараді КМДА у вівторок, 26 березня, голова міськадміністрації Олександр Попов прийняв відставку свого першого заступника Олександра Мазурчака, який взяв на себе відповідальність за сніговий колапс у Києві.

"Я подаю прохання про свою відставку", - заявив Мазурчак, пояснивши своє рішення тим, що вважає незадовільною роботу міських служб, за яку він відповідає, з ліквідації наслідків негоди.

- Мазурчак спробував пояснити, чому у відставку пішов він, а не Попов

Зазначимо, що жалкувати про відставку Мазарчука мабуть не варто. Два дні тому, в неділю 24 березня у розмові з ZN.UA Мазурчак пов'язав труднощі із захороненням на Північному кладовищі в Броварах з багатокілометровим затором на трасі Київ - Житомир.

Попов прийняв відставку Мазарчука і звільнив слідом з посад голову комунальної корпорації "Київавтодор" Георгія Глинського і начальника управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Віталія Пшеничного.

Також колегія КМДА визнала незадовільною роботу комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, рекордний снігопад 22-23 березня в Києві спровокував транспортний колапс.

Очищення доріг триває вже четверту добу, проте становище залишається складним: місто потопає в заметах, а вранці 26 березня затори на дорогах столиці знову досягли максимального показника - 10 балів.

Режим надзвичайної ситуації у зв'язку з небувалими снігопадами в столиці оголошено з суботи, 23 березня, і збережеться не менше тижня.

При цьому багато нарікань викликали дії самого голови КМДА Олександра Попова, який ще в неділю заявив, що життя в Києві "стабілізоване", а сама КМДА відзвітувала перед городянами про виконану роботу відретушувавши торішній знімок прибирання вулиць у Москві, що природно викликало багато насмішок і обурення серед жителів столиці.

Прем'єр-міністр Микола Азаров оцінив роботу київської влади в екстремальній ситуації "на трієчку". !zn

Читайте також:

У КМДА відзвітували про прибирання снігу, відретушувавши торішній знімок з Москви

Попов визнав провину київської влади в транспортному колапсі

У Києві не змогли вийти на рейси половина тролейбусних маршрутів