Попов займеться зменшенням смороду Бортницької станції аерації

19 лютого 21:12

На реконструкцію Бортницької станції аерації грошей немає, але столична влада вже "провела комплекс робіт".

 

Зменшення рівня викидів в атмосферу неприємних запахів Бортницької станції аерації (БСА) є першочерговим завданням для влади Києва, заявив на ТРК "Київ" глава столичної адміністрації Олександр Попов.

"Протягом двох останніх років на Бортницькій станції аерації ми провели комплекс робіт, які сприяли частковому зменшенню викидів. Цього року ми почнемо роботи зі спорудження систем деодорації на окремих об'єктах Бортницької станції аерації, що дозволить зменшити викиди в атмосферу неприємних запахів. Надалі плануємо повністю реконструювати очисні споруди. Однак це дуже великі кошти, тому ми знаходимо джерела нетрадиційного фінансування", - сказав голова КМДА.

Як повідомлялося, 20 вересня 2012 року голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Попов повідомив, що столиця веде переговори про залучення кредиту для реконструкції БСА з міжнародними фінансовими організаціями - Європейським банком реконструкції та розвитку, Світовим банком, іншими фінансовими установами, які працюють під 3% річних".

17 жовтня 2012 року прем'єр-міністр України Микола Азаров оцінив реконструкцію БСА в 3,5 млрд грн.

11 лютого 2013 року Київська міська рада виділила на реконструкцію БСА за Програмою соціально-економічного розвитку столиці на 2013 рік 14,5 млн грн. !zn

Читайте також:

На ліквідацію аварії в Бортничах потрібно 4 млн грн

Київська влада знову пообіцяла метро на Троєщину, хоча грошей немає

Попов визнав поразку в боротьбі з ожеледицею і пригрозив звільнити винних