Попов урочисто відкрив у Відні пам'ятник українським козакам

23 квiтня 20:51

Голова КМДА знову відвідав Відень. Востаннє він був там місяць тому, в розпал сніжного колапсу в Києві.

 

У рамках "Днів Києва" у Відні відкрито пам'ятник українським козакам, які брали участь в обороні австрійської столиці 330 років тому.

Бронзовий монумент було встановлено в парку поблизу української католицької церкви в 19-му районі Відня. На урочистій церемонії були присутні голова Київської міськадміністрації Олександр Попов і мер Відня Міхаель Хойпль, повідомила прес-служба КМДА.

"Ми пишаємося нашою спільною історією і зберігаємо традиції дружби, що склалася між нашими народами. Мені особливо приємно бути тут сьогодні разом з бургомістром Відня, за особистого сприяння якого вдалося встановити цей чудовий пам'ятник", - зазначив Попов.

Зазначимо, що місяць тому, в розпал сильного снігопаду в Києві 22-23 березня, який повністю паралізував життя міста, Попов також перебував у Відні.

За його словами, він проводив у столиці Австрії "переговори з бізнес-колами" щодо підготовки Днів Києва.

Проте, як з'ясували журналісти, пославши інформаційний запит у КМДА, єдиний бізнесмен, з яким Попов зустрічався у Відні у день сніжного колапсу, був його земляк на прізвище Мороз, який є партнером компанії Voest-Alpine Stahl AG більше 20 років і проживає в Австрії. Крім нього, Попов бачився з послом України в Австрії Березним. !zn

Читайте також:

Попов зізнався, що в пік рекордного снігопаду з дружиною був у Відні (ВІДЕО)

Мазурчак повертається в КМДА: буде головним радником Попова і займеться розвитком Києва

Київрада дала добро на повномасштабне впровадження "Картки киянина"

Дві третини киян незадоволені ситуацією в місті