Попов пообіцяв розібратися з торгівлею у переходах біля станцій столичного метро до кінця року

11 лютого 16:05

Як зазначив голова КМДА, робота організованих торгових рядів не повинна суперечити умовам обслуговування та експлуатації об'єкта, на якому вони знаходяться.

 

Роботу торгових рядів у підземних переходах біля станцій Київського метрополітену впорядкують у поточному році за проектами, відібраними на конкурсній основі, запевняє голова Київської міськдержадміністрації (КМДА) Олександр Попов.

"Ми визначили такий підхід: коли готуємо той або інший підземний перехід, маючи перспективу можливого використання під, наприклад, торгівлю, це буде вже прописано або окреслено фахівцями. І такий проект подається на конкурс, ми на конкурсній основі визначаємо, хто може бути партнерами", - сказав він журналістам в понеділок, 11 лютого Києві.

Як зазначив глава КМДА, робота організованих торгових рядів не повинна суперечити умовам обслуговування та експлуатації об'єкта, на якому вони знаходяться.

"Адже сьогодні це така практика, яку не скасуєш у Києві на 100%", - підкреслив Попов.

Разом з тим він повідомив: "Ми провели вже кілька конкурсів і визначили переможцем ту чи іншу компанію, які взялися навести там лад. У нас залишилися незакріпленими за таким проектом невелика кількість підземних переходів".

За словами голови КМДА, такий підхід до організації роботи торгових рядів в переходах є цивілізованим.

"Тому я абсолютно переконаний, що в цьому році ми наведемо лад і відреагуємо на всі ті побажання, які є", - запевнив Попов.

Нагадаємо, Попов ще у березні 2011 року заявляв, що його категорична позиція полягає в тому, що в метро не може бути об'єктів торгівлі, які загрожують громадянам при вході і виході з підземки.

Естетичний вигляд самого метро, за його словами, повинен бути на рівні, і якщо залишати якусь торгівлю, то вона повинна бути належним чином архітектурно оформлена. !zn

Читайте також:

Київ прийняв "слабенький" бюджет на 2013 рік

Київська влада введе паспортний режим для вулиць, площ, провулків

У київському метро з'являться "розумні" ескалатори

Відкриття станції столичного метро "Теремки" можуть відкласти ще на три місяці