Попов похвалився, що зливостоки і каналізація у Києві впоралися з піковим навантаженням від танення снігу

02 квiтня 12:06

Потужностей мулових полів поки достатньо для прийому осаду, що залишається після очищення стоків.

 

Київ пройшов пік танення снігу, і ливнево-каналізаційна система впоралася з прийомом стоків, заявив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов.

"В принципі, вчора був пік навантажень на наші зливові стоки і каналізаційні споруди, і система впоралася. Я вважаю, що ми пікові навантаження пройшли, і далі буде стабілізація", - заявив Попов під час виїзної наради на Бортницькій станції аерації (БСА) у вівторок, 2 квітня.

Голова КМДА також повідомив, що зараз водолази почали огляд підводних комунікацій, і він має намір також у вівторок проінспектувати їхню роботу.

Голова правління ПАТ "АК "Київводоканал" Валерій Ченчевий повідомив, що у понеділок БСА прийняла 1,08 млн куб м стоків.

Всі системи, всі технології працюють нормально. У нас ще є резерв - чотири відстійники, і ми можемо прийняти ще 50-70 тис куб м. Але ми вважаємо, що пік уже пройдено, все нормально, і скинута в Дніпро вода очищена відповідно до нормативів", - підкреслив він.

Ченчевий нагадав, що насосна першого підйому першого блоку БСА після аварії у 2012 році знаходиться на ремонті, і її введення в експлуатацію відбудеться в найближчі один-два місяці. "Зараз ми обходимось без неї, але йде перевитрата електроенергії", - зазначив він.

Також зараз ведеться розробка проектної документації з будівництва нової насосної станції першого блоку в рамках комплексної реконструкції БСА. Планується, що будівництво буде розпочато в поточному році і завершено в 2014 році.

Ченчевий також заявив, що потужностей мулових полів поки достатньо для прийому осаду, що залишається після очищення стоків. "Вони готові ще приймати мул. Ніякої техногенної небезпеки немає", - підкреслив він. !zn

Читайте також:

Влада порадила киянам у разі повені зібрати речі першої необхідності і не панікувати

Влада Києва просить добровольців про допомогу в разі повені

Для боротьби з повінню створили міжвідомче об'єднання сил з 42 тис. людей

Киянам порадили купувати гумові чоботи перед таненням снігу