Понад 90 тисяч українських випускників щорічно залишаються без роботи

28 березня 20:48

Кожну дев'яту молоду людину, яка звернулася до служби зайнятості, довелося перенавчати нової професії.

 

Щороку понад 90 тисяч випускників українських навчальних закладів звертаються в державну службу зайнятості через неможливість працевлаштуватися за набутою професією.

"Щорічно в державну службу зайнятості звертається від 5 до 7 відсотків випускників навчальних закладів. Це означає, що після закінчення навчання роботу не отримали 93 тисячі випускників", - розповіла заступник начальника відділу держцентру зайнятості Валентина Плачинда.

За її словами, серед них - 53 тис. випускників вищих навчальних закладів, 33,5 тис. - професійно-технічних закладів і 6,3 тис. - випускників загальноосвітніх шкіл.

Плачинда зазначила, що основною причиною безробіття серед молоді є неможливість працевлаштуватися за набутою професією.

При цьому значна кількість підприємств потребує кваліфікованих працівників - саме вони користуються найбільшим попитом на ринку праці. Потрібні високо досвічені программісти, юристи, бухгалтери, менеджери, інженери.

"Багато заявок надходить на професії електрозварників, швачок, слюсарів-ремонтників, кухарів. І завдання держави сприяти конкурентоспроможності випускників на ринку праці, у тому числі шляхом оволодіння сучасними професійними знаннями. Кожного дев'ятого випускника, який звернувся до державної служби зайнятості, потрібно було перенавчати нової професії або підвищити його кваліфікацію", - констатувала Плачинда. !zn

Читайте також:

Індекс людського розвитку: в Україні скоротилися доходи і тривалість життя

Падіння економіки змусило українців замислитися про загрозу безробіття

Новий Трудовий кодекс продовжує робочий день з 8 до 12 годин

Половина випускників вузів вважають, що в Україні немає жодного гідного університету