Помер колишній глава МЗС Геннадій Удовенко

12 лютого 18:39

На початку лютого Удовенка було госпіталізовано до клініки "Феофанія" (Київ). Про смерть дипломата у вівторок повідомили в Кабміні.

 

Помер колишній міністр закордонних справ України, виконуючий обов'язки голови Народного руху України Геннадій Удовенко, повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

На початку лютого Удовенка було госпіталізовано до клініки "Феофанія" (Київ).

Прем'єр-міністр Микола Азаров вже висловив співчуття у зв'язку зі смертю колишнього міністра закордонних справ.

"Прем'єр-міністр України Микола Азаров від імені уряду та від себе особисто висловив глибокі співчуття близьким і рідним у зв'язку зі смертю колишнього міністра закордонних справ України Удовенка Геннадія Йосиповича, добре відомого дипломата, досвідченого державного службовця вищого рангу, народного депутата України III-V скликань, постійного представника України при ООН", - говориться в повідомленні.

Удовенко до 1991 року був постійним представником УРСР Генеральної Асамблеї ООН. У вересні 1992 року його було призначено послом України в Польщі. На цій посаді він перебував до 25 серпня 1994 року, коли був призначений міністром закордонних справ України. Пост глави МЗС Удовенко займав майже чотири роки. Саме в цей період було підписано договір між Росією і Україною про статус Чорноморського флоту РФ.

У середині 1990-х років Геннадій Удовенко зблизився з Народним рухом України, у результаті чого був включений у виборчий список цієї партії під третім номером як безпартійний кандидат. Таким чином на парламентських виборах у березні 1998 він був обраний депутатом Верховної Ради.

Після загибелі голови НРУ В'ячеслава Чорновола, 25 березня 1999 року, Удовенко 31 березня того ж року був обраний виконуючим обов'язки голови цієї партії. З 14 травня 1999 року по 3 травня 2003 року він обіймав посаду голови НРУ.

Тричі обирався до Ради. !zn

Читайте також:

Геннадій Удовенко: УСПІШНА УКРАЇНА НЕ БУДЕ СТВОРЮВАТИ РОСІЇ ЖОДНИХ ПРОБЛЕМ

Геннадій Удовенко: ПІСЛЯ ПРИЙНЯТТЯ КОНСТИТУЦІЇ ПЕРЕГОВОРИ ВЕСТИ БУДЕ ЛЕГШЕ

Чорновіл знав про підготовлюваний на нього замах за місяць до смерті, - Удовенко

Геннадій Удовенко: "РУКУ ЮРІЮ КОСТЕНКУ ПОКИ ПОДАЮ..."