Польща ускладнила для українців видачу шенгенських віз

14 жовтня 16:00

Для виготовлення короткострокової бізнес-візи необхідно буде подавати документи, що підтверджують вид діяльності, виписку з банку і бронювання готелю.

 

З 15 жовтня 2014 Польща змінила правила подачі документів на шенгенську візу. Про це повідомляє офіційний сайт Генерального консульства Польщі у Львові.

Для отримання візи потрібно буде надати наступні документи:

  • Документи, що підтверджують вид діяльності (довідка з роботи). Для найманих працівників - довідка з місця роботи, а також інформація про реєстрацію та контакти підприємства. Для приватних підприємців - оригінал та копію реєстраційних документів підприємства. Для осіб, які не працюють - виписку з банківського рахунка про наявність фінансових засобів з переліком операцій за останні три місяці. Для пенсіонерів - документ, що підтверджує отримання пенсії. Для учнів та студентів - довідка з навчального закладу, в якій зазначено період вільний від занять учня або студента.
  • Документи, що підтверджують наявність фінансових засобів (виписка з банку).
  • Документи, що підтверджують проживання - гарантійний лист приймаючої сторони і бронювання готелю або інший документ.

Під нові вимоги не підпадають ті, хто подають документи в жовтні, оскільки друга половина жовтня буде ще перехідним періодом.

Відзначимо, раніше ці документи необхідно було подавати тільки особам, які не є громадянами України.

Дані про мінімальну суму, яка необхідна для видачі візи, поки не повідомляється.

Нагадаємо, в серпні Арсеній Яценюк оголосив, що Україна переходить до другого етапу введення безвізового режиму з ЄС. При цьому прем'єр підкреслив, що ключовою проблемою для України на другому етапі скасування візового режиму залишається швидкість впровадження біометричних паспортів в країні. !dt