Погода в неділю: будуть сніг і дощ

09 березня 15:04

Завтра Україна буде розділена на два табори - весняний і зимовий. У західних та північних областях очікується сніг та мокрий сніг, у південній частині та на Закарпатті дощ і мокрий сніг; на решті території мокрий сніг і дощ, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь.

 

У неділю, 10 березня, на південну частину України буде впливати тепла повітряна маса, на решту території - більш прохолодне повітря з півночі Європи повідомляє Укргідрометцентр.

У північних та більшості західних областей країни сніг, мокрий сніг, у прикарпатському регіоні, а вдень і у Вінницькій, Черкаській і Київській областях місцями сильні опади, температура протягом доби 0-5° морозу, вночі на півночі Лівобережжя 6-11°.

У південній частині та на Закарпатті дощі, температура вночі +1-+6°, вдень +6-+11°, в Криму до +15°.

На решті території мокрий сніг і дощ, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, у Вінницькій і Черкаській областях місцями сильні опади; температура вночі від 2° до -3°, вдень +1-6°.

- Після 8 березня в Україні сильно похолодає і знову випаде сніг

На дорогах, крім південної частини, місцями ожеледиця. Вітер північний східний, 7-12 м/с, на півдні і сході окремі пориви 15-20 м/с.

У Києві та області - сніг, мокрий сніг. Температура по області вночі і вдень 0-5° морозу, у Києві вночі 2-4°, вдень 0-2° морозу.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії в Києві 10 березня найвища температура була +17 1914 р., найнижча -19,8 в 1898 р.

У понеділок, 11 березня у північних та західних областях сніг, мокрий сніг; у центральних областях мокрий сніг з дощем, вночі місцями сильні опади; місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледь; у південній, східній частині та на Закарпатті дощ, на сході місцями сильний дощ; вітер північний східний, в південній частині південно-західний, 7-12 м/с.

Температура в північних областях вночі та вдень-3-8°; у західних, місцями в центральних областях вночі-1-6°, вдень від -3° до +2°. На решті території вночі +1-6°, вдень +8-13°, в Криму вночі +4-9°, вдень +10-15°.

У Києві 11 березня - сніг, мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північний східний, 5-10 м/с. Температура вночі та вдень-4-6°. !zn

Читайте також:

Весна прийде в 20-х числах березня

Синоптики українцям пообіцяли цього тижня дві хвилі похолодання

Прогноз: через 20-30 років в Україні взагалі не буде снігу