Початок березня буде теплим, весна прийде в 20-х числах

18 лютого 18:18

Найхолодніше буде в ніч на 28 лютого, після чого потеплішає.

 

В Україні до 1 березня погода все ще буде морозною з помірною кількістю опадів. Початок календарної весни буде теплим, а вже в 20-х числах настане справжня весна.

Про це розповів директор Гідрометцентру Микола Кульбіда під час брифінгу у понеділок, повідомила прес-служба Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДержНС).

За словами Кульбіди, до кінця лютого в Україні збережеться зимовий характер погоди. Мінімальна температура вдень становитиме - 1...- 6°С, максимальна - близько 0°С.

"Найхолодніше буде в ніч на 28 лютого, після чого потеплішає. Початок березня буде теплим. Температура подолає позначку 0°С у бік позитивних значень. Можна говорити про початок метеорологічної весни. Трохи рано прогнозувати, але приблизно в 20-х числах березня до України вже може прийти справжня весна", - сказав Кульбіда.

Найближчими днями в західних і північних областях температура повітря вночі коливатиметься в межах - 5...- 10°С, удень -1...- 6°С. Неістотне підвищення температури на 3-5 градусів очікується 22-23 лютого.

Найменше опадів буде в східних і центральних областях, найбільше - у західних та північних. На півдні України очікується сніг з дощем, а на заході і півночі - сніг. 23-24 лютого опади будуть інтенсивними.

Особливо небезпечних погодних явищ не прогнозується. У більшості регіонів спостерігатиметься ожеледиця, тому ДСНС закликає водіїв бути максимально обережними на дорогах в ці дні. !zn

Читайте також:

У ДержНС запевнили, що цього року українцям не варто побоюватися паводку

Дороги в Україні почнуть ремонтувати, як тільки покращиться погода

Харківський бабак передбачив весну в Україні за шість тижнів