Південний циклон принесе в Україну нову порцію тепла

05 лютого 16:20

У найближчу добу на територію України почне надходити тепле повітря з південно-заходу Європи, погоду північно-західної частини визначатимуть атмосферні фронти.

 

У середу, 6 лютого, у західних областях України очікується сніг, мокрий сніг, вдень з дощем, місцями налипання мокрого снігу, вночі на Закарпатті та в Карпатах місцями сильний сніг та мокрий сніг; на решті території без опадів, лише вночі, вранці у північних областях невеликий мокрий сніг, повідомляє Укргідрометцентр.

На дорогах країни, окрім південної частини, ожеледиця. Вітер південний, південно-східний, 7-12 м/с, у Карпатах окремі пориви 15-20 м/с.

Температура вночі від +1° до -4°, у східних областях до -7°, вдень 0-5° тепла, у південних областях +3-8°; у Криму вночі від 4° до -1°, вдень +8-13°.

У Києві - вночі, вранці невеликий мокрий сніг, вдень без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південний, південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі 0-2° морозу, вдень +2-4°.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії в Києві 6 лютого найвища температура була +7,6 в 1990 році, найнижча -30,4 в 1929 році.

У четвер, 7 лютого, часом невеликий мокрий сніг та дощ (на крайньому заході - помірний), у західних і північних областях подекуди налипання мокрого снігу; лише у східних областях та Приазов'ї без істотних опадів.

В Україні, окрім заходу, місцями туман. На дорогах країни, окрім півдня, ожеледиця. Вітер переважно південний північно-західний, 5-12 м/с, на півдні та сході місцями пориви 15-20 м/с.

Температура вночі від -3° до +2°, вдень +1-6°; у південній частині вночі 0-5° тепла, вдень +7-12°, в Криму до +16°.

У Києві - невеликі опади, переважно у вигляді дощу, місцями туман. Вночі на дорогах ожеледиця. Вітер південний східний, 7-12 м/с. Температура вночі 0-2° тепла, вдень +4-6°. !zn

Читайте також:

У найближчі дні очікуються дощі і мокрий сніг

Тиждень в Україні знову почнеться з дощів, мокрого снігу і ожеледиці

Гідрометцентр попереджає про перші паводки

Лютий в Україні почнеться з дощів і мокрого снігу