Після пожежі на ТЕС влада роздає жителям Світлодарська обігрівачі та заспокоюють потеплінням

30 березня 12:33

До 12-тисячного Світлодарську, що залишився без тепла вилетів міністр ЖКГ. Поки влада роздає людям обігрівачі і обіцяє, що незабаром на території Донецької області очікується значне потепління.

 

Більше 12 тисяч жителів міста Світлодарськ Донецької області, де сталася велика пожежа на Вуглегірській ТЕС, вже майже добу залишаються без опалення.

"Централізоване теплопостачання відсутнє, але у людей є можливість користуватися електрообігрівачами", - повідомила прес-служба уряду.

За розпорядженням голови Донецької ОДА Андрія Шишацького було придбано електрообігрівальні прилади, та оперативно роздані людям.

"За повідомленням Гідрометцентру, найближчої доби на території Донецької області очікується значне потепління, але, у разі необхідності, люди будуть забезпечені джерелами тепла", - говориться в повідомленні прес-служби.

Зазначимо, що вночі в місті температура опустилася до 6 градусів морозу, вранці було -2.

Водо-, газо- та електропостачання в місті не припинялися, повідомив заступник голови донецького губернатора Валерій Лукашенко. За його словами, відразу ж після пожежі було задіяно резервні джерела води, а електропостачання переключено на мережі інших постачальників електроенергії.

Шишацький також доручив до наступного опалювального сезону розробити автономну схему оптимізації теплопостачання в Світлодарську, яка не залежала б від роботи Вуглегірської ТЕС.

У зв'язку з пожежею на Вуглегірській теплоелектростанції президент Віктор Янукович доручив Кабміну "вжити вичерпних заходів з ліквідації пожежі та надання необхідної допомоги постраждалим".

Створену в уряді міжвідомчу комісію для встановлення причин аварії очолив міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький.

Як повідомив віце-прем'єр Олександр Вілкул, міністр регіонального розвитку і ЖКГ Геннадій Темник вилетів до Світлодарська, щоб відпрацювати питання життєдіяльності міста.

"Катастрофа серйозна, але місто має працювати в нормальному режимі і люди мають бути забезпечені всіма системами життєдіяльності", - сказав він.

Нагадаємо, масштабна пожежа на Вуглегірській ТЕС (ПАТ "Центренерго") спалахнула вдень 29 березня і було погашено лише 30 березня вранці - через більше ніж 13 годин.

У результаті пожежі на Вуглегірській ТЕС повністю знищено 4 енергоблок загинула одна людина і п'ятеро постраждали.

Роботу станції - найбільшого енергогенеруючого об'єкту на території Донецької області припинено. !zn

Читайте також:

Пожежу на Вуглегірській ТЕС загасили через 13 годин: один загиблий, 5 постраждалих

Метеорологи порадили українцям готуватися до постійних суворих зим

Кабмін пообіцяв масштабну програму модернізації ЖКГ

За самовільну відмову від централізованого опалення будуть штрафувати