Після 8 березня в Україні істотно похолоднішає і знову випаде сніг

07 березня 16:05

У суботу - неділю температура повітря знизиться по всій території України на 5-10°. У центральних областях відновиться сніговий покрив.

 

У п'ятницю, 8 березня, південна половина України залишиться в теплій повітряної маси, а на решту території почне надходити більш прохолодне повітря з півночі Європи і погода погіршиться, повідомляє Укргідрометцентр.

У цей день на значній частині території України очікуються дощі, вдень на Закарпатті сильні; у північній половині дощ і мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу. Лише вночі на півдні і сході країни буде без опадів.

Температура на півдні та на Закарпатті вночі 2-7°, вдень 7-12° тепла; на решті території протягом доби 0-6° тепла, у північних, Волинській та Рівненській областях від 4° морозу до 1° тепла.

У суботу-неділя, 9 березня, очікуються дощі з мокрим снігом, а в західних областях 10 березня очікуються пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини.

Температура повітря в ці дні знизиться повсюдно на 5-10°.

11-12 березня складні погодні умови збережуться. У західних та північних областях збільшиться висота сніжного покриву, а в більшості центральних і Харківській областях сніговий покрив відновиться.

Крім того, синоптики попереджають про те, що 7-10 березня в Карпатах зберігається небезпека сходдження снігових лавин, а на річках басейну Прип'яті на північному заході України очікується подальше затоплення заплав, сільгоспугідь, місцями можливе досягнення відміток початкового підтоплення господарських об'єктів і житлових будинків.

У Києві 8 березня очікуються опади переважно у вигляді мокрого снігу, слабке налипання мокрого снігу, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер північний східний, 7-12 м/с. Температура протягом доби близько 0°.

У суботу, 9 березня, в Києві вночі без істотних опадів, вдень сніг і мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер північний східний, 7-12 м/с. Температура вночі 3-5° морозу, вдень близько 0°.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії в Києві 8 березня найвища температура була зафіксована на рівні +13,0°С в 1920 році, найнижча - на позначці -20,8°С в 1964 році. !zn

Читайте також:

Синоптики українцям пообіцяли цього тижня дві хвилі похолодання

Синоптики пообіцяли, що через 20-30 років в Україні взагалі не буде снігу

У найближчі дні в Україні очікуються дощі з мокрим снігом