Підприємці можуть влаштувати новий Майдан через закон "Про внутрішню торгівлю"

15 лютого 08:48

Прийняття закону "Про внутрішню торгівлю" вдарить по кишенях дрібних підприємцях, а також бюджет недоотримає сотні мільйонів гривень.

 

Асоціація підприємців збирається організувати новий Майдан, якщо Верховна Рада прийме закон "Про внутрішню торгівлю". Про це заявили "Ліга підприємців Кривого Рогу", Черкаська міська профспілка працівників торгівлі, громадського харчування та послуг, Координаційна рада Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу України, ГО "Ніка", Вільна профспілка підприємців України, Хмельницька облорганізація "Товариство підприємців".

За інформацією підприємців, їм заборонять продавати алкоголь і цигарки. Ці товари будуть реалізовуватися тільки в спеціалізованих магазинах. Скоротиться кількість МАФів і зупинних комплексів.

"У Львові 2 тис. малих архітектурних форм. Закриється 1800 МАФів, безробітними стануть 13 тисяч людей. Бюджет недоотримає 100 мільйонів на рік. Треба стимулювати не торгівлю, а економіку. Коли суспільство почне багатіти - буде виживати торгівля. Треба просто внести декілька змін у деякі регуляторні акти - і все. Інакше - буде бунт. Ми готові до дії. Майдан не виключений. Люди готові до акцій протесту", - заявив Андрій Антонищак, голова ГО "Я - львів'янин".

Представник Вільної профспілки підприємців Валентина Коробка зазначила, що їх змушують купувати дорогі касові апарати. А також планують визначити, скільки годин на день повинен працювати підприємець. "Це абсурд, підприємці - самозайняті люди, самі повинні визначати свій робочий графік", - вважає вона.

За інформацією інших підприємців із Запоріжжя, від них вимагають проведення інтернету, встановлення модемів до 1 липня. Інакше будуть штрафувати. "Вони доведуть до того, що 70% дрібних підприємців зникнуть. Будемо "нишком" торгувати. Прийде податкова - я заплачу якусь суму, і мене півроку не чіпатимуть. Потім знову заплачу. Але в бюджети не надходитимуть гроші", - зазначив член Черкаської міської профспілки працівників торгівлі.

Нагадаємо, законопроект "Про внутрішню торгівлю" чітко визначає межі регулювання у сфері внутрішньої торгівлі, у тому числі здійснення торгівлі на ринках. За задумом авторів, документ спрямований на виведення товарообігу з тіні і забезпечення контролю за якістю товарів. Як повідомлялося, Азаров зізнався, що побоюється податкового Майдану. !zn

Читайте також:

40% торгівлі в Україні перебуває в тіні, - Азаров

Кабмін зобов'язав торгівлю перейти на платіжні картки

Кабмін вніс до ВР проект закону про внутрішню торгівлю