Підозрюваний в озброєнні "титушок" для розгону Майдану може вийти на свободу через судову тяганину

26 березня 09:57

Суд за три місяці не спромігся розглянути справу. В суботу -останній день до закінчення строку тримання під вартою.

 

В ніч на 27 березня з-під варти можуть звільнити Р. Заворотного, який є єдиним затриманим підозрюваним у справі про незаконної передачі зброї МВС "титушкам" для розгону Майдану.

Про це на сторінці в Facebook повідомляє організація "Євромайдан ЅОЅ".

Так, в повідомленні наголошується, що Апеляційний суд Києва навмисно затягував справу і майже три місяці визначав його підсудність.

"І нарешті, коли справe таки передали на розгляд Святошинського суду? залишився один день до закінчення утримання під вартою титушки Р.Заворотного", - йдеться в заяві.

Тобто, як зазначили активісти, 26 березня - єдиний день, коли суддя Святошинського суду Жмуть може розглянути цю справу і продовжити утримання під вартою Заворотного.

Читайте також: Ті, хто отримав важкі каліцтва на Майдані, будуть отримувати пенсії від держави

"Але суддя Жмуть відмовилася розглядати цю справу в суботу. Хоча сам факт того, що до закінчення строку тримання під вартою залишився один день повинен бути прямою підставою для якнайшвидкого призначення судового засідання і забезпечення явки всіх учасників процесу", - наголошується в повідомленні.

"У суботу ми дізнаємося, чи дасть призначена по цій справі суддя Жмуть і голова Святошинського суду А. Домарацкая можливість втекти єдиному затриманому в одный з ключових справ Майдану", - додали в організації.

Активісти підкреслюють, що ця справа є "надзвичайно важливою".

"Це саме та справа, по якій проходять співробітники МВС, які на виконання злочинних наказів екс-міністра Захарченка видали міліціонерам і титушкам більше 1500 одиниць автоматів АК74У і майже 800 тис. патронів до них", - йдеться в повідомленні.

Організація зазначає, що епізод про незаконну видачу зброї сам по собі є ключовим для доказу переслідувань учасників Евромайдана режимом Януковича, "адже яскраво демонструє зв'язки між міліцією та кримінальними угрупованнями для придушення протесту".

Єдиний підозрюваний у справі видачі зброї зі складів МВС для розгону Майдану завтра може втектиУ ніч на 27 березня ймо...

Опубліковано Євромайдан SOS 25 березня 2016 р.

Нагадаємо, розслідування більшості кримінальних справ за фактом кривавих злочинів, скоєних проти учасників Майдану, зупинене, тому що більшість підозрюваних втекли з країни. Про це йдеться у листі голови антикорупційного комітету Верховної Ради Єгора Соболєва до голів парламентських фракцій. Зокрема, у справі щодо незаконного скасування конституційної реформи жодних підозр нікому не було оголошено.

Читайте також: ВРЮ схвалила звільнення двох суддів за репресії активістів Майдану

Раніше адвокат Небесної Сотні Богдан Тітич стверджував, що перед бійцями "Беркута", які брали участь у розстрілі протестувальників у Києві 18-20 лютого, стояло завдання "убити якомога більше людей", тому їх дії слід кваліфікувати як терористичний акт.

Детальніше про ситуацію з розслідуванням злочинів проти Євромайдану читайте у статті Євгенії Закревської "Зворотний бік очевидності" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".