Підозрюваний у підготовці замаху на Путіна заявив про тортури

17 сiчня 11:55

Адам Осмаєв відмовився від своїх свідчень, заявивши, що в ході слідства співробітники правоохоронних органів застосовували до нього тортури.

 

Головний підозрюваний і обвинувачений в організації теракту проти президента Російської Федерації Володимира Путіна Адам Осмаєв відмовився в суді від всіх своїх свідчень, які давав під час попереднього слідства у кримінальній справі проти нього.

Відповідну заяву журналістам перед засіданням Приморського районного суду Одеси 17 січня роздала цивільна дружина Осмаєва Аміна Окуєва.

Також Окуеєва передала журналістам ще одну заяву Осмаєва на ім'я прокурора Одеської області Олександра Галкіна про те, що в ході слідства у кримінальній справі співробітники правоохоронних органів застосовували до нього тортури.

- Слідом за Развозжаєвим - Осмаєв?

У своїй заяві щодо тортур Осмаєв зазначає, що під час його затримання 4 лютого 2012 року співробітники Служби безпеки України по голові його били рукоятками від пістолетів, ногами, руками і прикладами зброї, одягали пакет на голову і вводили за допомогою ін'єкцій наркотичні засоби.

За його словами, в результаті цих побоїв він, ймовірно, отримав тріщини у ребрах і кілька місяців не міг встати через сильний біль.

Окрім того, головний підозрюваний стверджує, що під час допиту йому погрожували побиттям, якщо він не зізнається в підготовці вбивства голови Чеченської Республіки Рамзана Кадирова і Путіна.

Нагадаємо, 16 листопада Генпрокуратура України затвердила обвинувальний висновок і направила кримінальну справу Адама Осмаєва у Приморський райсуд Одеси. Осмаєва судять в Україні тому, що Європейський суд з прав людини заблокував видачу російській стороні. Тим часом інший обвинувачений Ілля Пьянзін був екстрадований у Росію 25 серпня.

За інформацією Генпрокуратури, СБУ встановило слідство, що "ця людина брала участь у створенні терористичної групи на території України з метою підготовки і здійснення теракту на території нашої держави".

За даними СБУ, Осмаєв і Пьянзін, затримані в Одесі, збиралися здійснити замах на Володимира Путіна після президентських виборів в Росії у березні 2012 року. !zn

Читайте також:

Обвинувачений у замаху на Путіна змінив свідчення

Підозрюваному в підготовці замаху на Путіна загрожує довічне ув'язнення

Затримані в Одесі терористи бояться повертатися в Росію