Під сніжною лавиною у Карпатах один загинув турист, іншому вдалося вижити

14 сiчня 08:39

Найближчим часом у Карпатах зберігається небезпека сходження лавин. Екстремалів просять не ходити в гори.

 

Під сніжною лавиною у районі гори Гемба Міжгірського району Закарпатської області один турист загинув, другий був госпіталізований з переломами кінцівок.

Туристи, які потрапили під лавину неподалік від села Пилипець 12 січня, були виявлені при проведенні пошуково-рятувальних робіт увечері 13 січня. Одному вдалося вижити, а тіло другого зниклого було виявлено без ознак життя, повідомили у прес-службі МНС.

Пошуки тривали близько доби. Про НП рятувальникам повідомив товариш одного з потерпілих, отримав від нього sms-повідомлення. У рятувальній операції брали участь чотири відділення рятувальників, їм допомагали місцеві жителі і працівники лісового господарства.

Окрім цього, ще одна пошуково-рятувальна операція проводиться в районі гори Темнатик Воловецького району, де 10 січня вийшов в гори і не повернувся громадянин Чеської республіки. Пошукові роботи проводять фахівці гірського пошуково-рятувального відділення Мукачево. В даний час пошуки 24-річного чоловіка тривають.

За прогнозами Гідрометцентру, найближчим часом в Карпатах збережеться висока небезпека сходження снігових лавин. МНС звернулася до туристів, мисливців, любителів екстремальних видів спорту із закликом утриматися від походів у гори. !zn