Під Іловайськом знайдені тіла дев'яти бійців зі слідами тортур

09 вересня 18:32

Медекспертиза підтвердила, що знущання над олдатами відбувалося, коли вони ще були живі. Потім їх розстріляли пострілом в голову.

 

Під Іловайськом знайшли тіла дев'яти солдатів зі слідами тортур Про це повідомив, полковник, керівник проекту цивільно-військового співробітництва Олексій Ноздрачов.

"Хочу підтвердити, що перед тим як ці люди були вбиті, їх катували. Про це свідчать пов'язані руки, сліди яскраво виражених тортур, відрізані кінцівки. Медична експертиза довела, що це було зроблено, коли люди ще були живі. Всі вони були розстріляні пострілом в голову. Одне тіло з відтятою головою", - сказав Ноздрачов.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що в районі Савур-Могили волонтери знайшли тіла українських бійців. Як зазначив заступник директора національного військово-історичного музею ВСУ Ярослав Тинченко це інформація не відповідає дійсності.

"Ці тіла були передані з-під Іловайська. На Савур-Могилі група волонтера Ярослава Жилкіна таких тіл не виявляла. Але оскільки тіла з-під Іловайська і з-під Савур-Могили були направлені в морг Запоріжжя - там могли переплутати інформацію", - сказав він.

Як відомо, наприкінці серпня при проведенні операції в районі міста Іловайськ кілька сотень бійців сил АТО, зокрема добровольчого батальйону "Донбас", були оточені бойовиками і російськими військами.

Вийти з оточення, незважаючи на повідомлення про нібито досягнутої домовленості з російськими військовими, вдалося лише частині з них. В РНБО заявили, що в полон до бойовиків потрапили понад 200 українських силовиків. !dt