Під Іловайськом у полон потрапило понад 200 українських військовослужбовців

02 вересня 09:23

Під Іловайском триває операція з виведення підрозділів українських силовиків з оточення бойовиків.

 

За інформацією спікера інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрія Лисенка, в полон бойовиків під Іловайском потрапило понад 200 українських військових.

Він зазначив, що операція з виведення українських військових з оточення в Іловайську триває.

За його словами, деталі цієї операції до її закінчення не розголошуються, а після її завершення всі цифри втрат серед українських військовослужбовців буде оприлюднено, - повідомив Лисенко.

Раніше повідомлялося про те, що з оточення під Іловайском вдалося вирватися замкомбату "Донбасу", генералу Хомчаку і командирам ще кількох батальйонів з групами своїх бойцов.Також повідомлялося про те, що з оточення під Іловайском вийшли командири батальйонів "Миротворець", "Дніпро-1" та "Івано-Франківськ" з частиною своїх підрозділів.

30 серпня Семенченко заявляв про те, що всі оточені під Іловайском частини будуть випущені з "котла" зі зброєю і прапорами. Однак цього не сталося. Зокрема, як повідомили вийшли з оточення бійці батальйону "Крим" на своїй сторінці в Facebook, Росія не відкривала "зелений коридор" українським військовим під Иловайском, бо оточені батальйони проривалися самостійно. !zn