Пашинський порівняв посаду сина в "Укроборонпромі" з посадою прибиральниці

11 березня 17:08

На думку Пашинського, якщо прибиральниць беруть без конкурсу, то й на керівника компанії, що займається експортом зброї, він теж не потрібен.

 

Голова комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський назвав призначення свого 24-річного сина Антона головою "Спецтехноекспорта" заслуженим.

"Мій син Антон Пашинський, випускник нашого вузу, який має спеціальність магістр міжнародної економіки і торгівлі, вільно володіє англійською мовою, який вісім останніх місяців - до цього він був в Нацгвардії - займалася волонтерством, доставляв тепловізори ... Йому запропонували місце начальника відділу з трьох осіб - контрактів, це відділ договорів. Запропонував менеджмент компанії", - сказав Пашинський в інтерв'ю "Hromadske TV".

За словами парламентарія, його син має достатній досвід роботи в цій сфері, так як три роки очолював великий відділ з мільярдними оборотами. При цьому він визнав, що жодного конкурсу на посаду голови "Спецтехноекспорта" не було. "А що у вас є конкурс на прибиральницю?" - парирував екс-глава АП.

Також, за словами Пашинського, сфера роботи сина жодним чином не пов'язана з його діяльністю. "Він пішов працювати в цю сферу, тому що вона має дуже велике значення для підвищення обороноздатності країни", - додав він.

Раніше син Пашинського був призначений в "Укроборонпром" керувати торгівлею. Він очолив другий департамент державного госпрозрахункового зовнішньоторговельного підприємства "Спецтехноекспорт" державного концерну "Укроборонпром" - це підрозділ веде, зокрема, військові контракти України з Північним Суданом на десятки мільйонів доларів.

Антон Пашинський - випускник Київського національного економічного університету ім. Гетьмана. До призначення в "Спецтехноекспорт" він працював бренд-менеджером компанії Avangard олігарха Олега Бахматюка. Згадка про цьому етапі кар'єри є на його сторінці в Facebook.

"Спецтехноекспорт" є торговим агентом в структурі ДК "Укроборонпром", який продає українську техніку на експорт і закуповує за кордоном відсутні в Україні зразки.