Парубій: На Донбасі перебувають до 20 тис. бойовиків, половина з них - з Росії

16 червня 15:17

За словами Парубія, сили противника - значні. Багато терористів з бойовим досвідом і найсучаснішою зброєю, деяких зразків якої немає навіть в українських ЗСУ.

 

У Донецькій і Луганській областях 15-20 тисяч бойовиків. Половина з них прийшли з Росії - це чеченці з Кавказу, спецназ Росії. Ще половина - місцеві, але частина з них мобилізована терористами з мирного населення силою. Про це повідомив на брифінгу секретар Ради національної безпеки України Андрій Парубій.

За словами Парубія, сили противника -значні. Багато терористів з бойовим досвідом і найсучаснішою зброєю, деяких зразків якої немає навіть в українських ЗСУ, пише Ліга.net.

Парубій також повідомив, що у прикордонних районах з боку Російської Федерації біля Луганської та Донецької областей в даний час перебувають 16 тисяч російських військових, у Криму - 22 тисячі, у Придністров'ї - до 3,5 тисяч.

Нагадаємо, раніше Дмитро Тимчук заявив, що у Луганській області діють понад чотири тисячі бойовиків. Терористичні групи сформовано як з місцевих жителів під управлінням проросійськи налаштованих громадян або представників криміналітету, так і у вигляді підрозділів найманців з Росії. !zn