Парламентський комітет підтримав збільшення відпустки до 28 днів

09 квiтня 16:43

Європейська соціальна хартія передбачає щорічну оплачувану відпустку не менше 28 календарних днів.

 

Комітет з питань соціальної політики та праці рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу законопроекти народних депутатів від ВО "Батьківщина" Олександра Турчинова і Андрія Павловського № 2452.

Як повідомляє прес-служба партії, законопроект передбачає запровадження в Україні європейського стандарту тривалості відпустки. Зараз українці мають право тільки на 24-денну відпустку. Європейська соціальна хартія ETS № 163 від 03.05.1996 р. передбачає щорічну оплачувану відпустку тривалістю не менше чотирьох тижнів (28 календарних днів у році).

Окрім того, законопроект передбачає, що буде розраховуватися з урахуванням ставок оподаткування доходів фізичних осіб, що призведе до збільшення розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і прожиткового мінімуму на одну особу.

"Поки кишенькова більшість Януковича тікає від народного гніву і влаштовує путч на Банковій, ощипуючи бюджет на свою користь, опозиція успішно відстоює в комітетах соціальні законопроекти, які дійсно потрібні людям, щоб елементарно виживати в умовах голодного "покращення" і жебраків реформ чинної влади", - заявив секретар Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики і праці Павловський. !zn

Читайте також:

"Батьківщина" запропонувала урізати витрати на прокурорів, суддів і міліціонерів на третину

У Кабміні впевнені, що на 1097 гривень на місяць можна прожити

Опозиція запропонувала змінити порядок формування прожиткового мінімуму

"Регіонали" визнали, що гідних пенсій в Україні поки не буде