Оточення Колеснікова отримало понад 7 га в центрі Донецька без дозволу міськради

02 квiтня 13:22

Територія виділена біля самого палацу Ріната Ахметова у місцевому ботанічному саду.

 

Резиденція Ахметова у Донецькому ботсаду, поряд з якою намагається відсудити землю фірма "Мегасервіс"
Резиденція Ахметова у Донецькому ботсаду, поряд з якою намагається відсудити землю фірма "Мегасервіс"

Близьке до оточення Бориса Колеснікова ТОВ "Мегасервіс" без рішення Донецької міськради отримало в оренду дві ділянки площею 0,72 га і 6,6 га в центрі Донецька.

Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру судових рішень, пишуть "Наші гроші".

ТОВ "Мегасервіс" згідно з вимогами законодавства ще в середині 2000-х років звернулося до міської влади з проханням надати йому ці ділянки в оренду на максимальний термін.

За згодою міськради фірма зібрала всі документи щодо двох ділянок, однак остаточного рішення так і не дочекалася. Більше того, у 2008 році "Мегасервіс" було повідомлено, що у зв'язку із зміною законодавства ділянки відтепер надаються в оренду тільки через аукціони.

ТОВ "Мегасервіс" звернулося до суду на міськрада тільки у 2012 році. Фірма вимагала визнати її право на оформлення документів для оренди земельних ділянок.

У 2012 році Господарський суд Донецької області задовольнив позов ТОВ "Мегасервіс" щодо двох ділянок: справи були розглянуті однієї суддею Сковородиною О.М. в один і той же день.

Фірма отримала право на оформлення документів для отримання в оренду на 49 років земельної ділянки площею 0,72 га на перехресті вул. Шевченка та вул. Челюскінців, а також на 50 років ділянки площею 6,6 га по вул. Ілліча в районі Донецького ботанічного саду, неподалік від резиденції Ріната Ахметова.

Рішення госпсуду щодо ділянки площею 0,72 га підтримали Донецький апеляційний господарський суд і ВГСУ. Рішення у справі другого також було підтримано судом апеляційної інстанції, але рішення ВГСУ ще не опубліковано.

Ділянка в 0,72 га на перехресті вул.Шевченка та вул.Челюскінців в Донецьку
Ділянка в 0,72 га на перехресті вул.Шевченка та вул.Челюскінців в Донецьку
nashigroshi.org

ТОВ "Мегасервіс" у 2003 році заснував Іван Шакуров - нинішній керівник фірми "Укрсервіс", яка належить Борису Колеснікову*. Його брат - Юрій Шакуров - є віце-президентом клубу "Донбас", яка також належить Колеснікову.

Іван Шакуров був юристом Колеснікова в історії з універмагом "Білий лебідь", за якою той знаходився в СІЗО.

Нинішнім керівником "Мегасервісу" є Денис Мерещенко. Людина з таким же ім'ям є директором мережі дитячих торгово-розважальних центрів "Пластилін". У Донецьку цей ДТРЦ займає цілий поверх "Білого лебедя". Хокейний клуб "Донбас" також стверджує, що "Пластилін" "є одним з найбільш вірних друзів" клубу. !zn

Читайте також:

В опозиції не виключають нового переділу повернутих "друзями Януковича" мисливських угідь

Прокуратура перевірить законність відчуження майна санаторію, на місці якого виріс "маєток Медведчука"

Чиновники роздають "елітну" землю під Києвом під виглядом пасовищ