Опалювальний сезон в Україні завершиться 20 квітня

10 квiтня 17:50

У південних областях вже почалося відключення опалення у зв'язку з тим, що температура повітря там піднялася вище 8 градусів.

 

Опалювальний сезон в Україні завершиться максимум через 10 днів. Про це повідомив 10 квітня на прес-конференції міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Темник.

"У деяких регіонах температура повітря становить у середньому вище 10 градусів тепла. Це дає підстави главам усіх адміністрацій почати завершення опалювального сезону", - сказав Темник, якого цитує Ліга.net.

За його словами, в деяких регіонах вже закінчується опалювальний період у зв'язку з тим, що температура повітря піднялася вище 8 градусів. Йдеться про такі міста, як Ялта, Алушта, Євпаторія, Сімферополь, Севастополь, Кіровоград, Херсон, Каховка.

Щодо будівель, які належать до об'єктів соціальної сфери (лікарні, школи, дитячі сади), то, за словами міністра, їх приміщення буде забезпечено нормальними санітарними умовами незалежно від погоди.

Нагадаємо, опалювальний сезон в Україні зазвичай починається 14 жовтня і завершується в середині квітня. У Києві в житлових будинках батареї стають холодними з 15 квітня; у лікарнях, школах і дитсадках опалення можуть відключати пізніше. !zn

Читайте також:

Гідрометцентр "дав добро" на відключення опалення в Києві з 15 квітня

У найближчі дні в Україні очікується різке підвищення температури