ООН виявила в Україні відсутність гендерної рівності

04 березня 18:58

Роль жінок у соціальній і політичній сфері України залишається незначною. Крім того, вони заробляють на 30% менше чоловіків.

 

Організація Об'єднаних націй зазначає відставання України від європейських стандартів гендерної рівності. Про це сказала директор Фонду народонаселення ООН в Україні Нузхат Ехсан під час круглого столу на тему "Рівність чоловіків і жінок для соціального розвитку".

"Гендерна рівність для України ще далеко не реальність... Україна значно відстає від європейських стандартів гендерної рівності", - сказала вона.

Ехсан зазначила, що жінки в Україні складають 54% населення, але в новому скликанні парламенту лише 10% жінок і їх роль у соціальній і політичній сфері залишається маргінальною.

Згідно з результатами досліджень під егідою ООН, в українському суспільстві продовжують існувати гендерні стереотипи, що призводить до сегрегації, зокрема, професійної.

Ехсан також зазначила, що жінки в Україні заробляють лише 70% від заробітку чоловіків, займаючи подібні посади, незважаючи на високий рівень кваліфікації і освіти деколи навіть кращої якості, ніж у чоловіків. !zn

Читайте також:

Жінки в ЄС заробляють на 16,2% менше чоловіків

Українці допоможуть ООН визначити пріоритети розвитку світу

"Батьківщині" не вистачає жінок у Раді

ООН поставила перед Україною сім цілей