Олівер Стоун зніме фільм, де ЦРУ і неонацисти влаштували переворот у Києві

31 грудня 02:57

Режисер вже записав 4-годинне інтерв'ю з Віктором Януковичем.

 

Американський режисер Олівер Стоун записав 4-годинне інтерв'ю з Віктором Януковича для документального англомовного фільму про події в Україні.

"Він був легітимним президентом України, поки він раптом таким не став 22 лютого цього року. Подробиці з'являться в документальному фільмі, але здається очевидним, що так звані "стрілки", які вбили 14 поліцейських, поранили близько 85, і вбили 45 протестувальників - мирних жителів, були зовнішніми агентами третіх осіб", - повідомив Стоун на своїй сторінці Facebook.

Стоун з Януковичем поговорив про ЦРУ і неонацистів в Києві
Стоун з Януковичем поговорив про ЦРУ і неонацистів в Києві
facebook.com/TheOliverStone

Багато свідків, включаючи Януковича і поліцейських чиновників, вірять, що іноземні елементи були введені прозахідними фракціями - з відбитками пальців ЦРУ на них, заявив Стоун.

Режисер порівняв події в Україні зі спробами усунути Чавеса у Венесуелі в 2002 році і Мадуро в 2014. Стоун продовжив свій ряд паралелей, згадавши Іран і Чилі.

"Створити достатньо хаосу, так само як ЦРУ зробило в Ірані '53, Чилі '73, і в незліченній кількості інших переворотів, і законний уряд може бути повалено. Це метод м'якої сили Америки під назвою "Зміна режиму 101", - ділиться своїми міркуваннями Стоун.

Подібно заяв МЗС РФ, Стоун також звернув увагу на невдалий договір від 21 лютого 2014, заявив про численні замахи на Януковича з боку неонацистів, які змусили останнього бігти з країни.

"Захід встановив домінантну історію про "Росію в Криму". У той час як справжньою правдою було "США в Україні". Це сюрреальное спотворення історії, яке знову повторилося після минулої військової кампанії Буша в Іраку", - підсумовує режисер.