Обвинувачених у вибуху у запорізькому храмі засуджено до 14 і 15 років в'язниці

02 квiтня 17:26

Харитонова і Федорченка засуджено до 15 років ув'язнення, Дьоміна - до 14-ти років.

 

Жовтневий районний суд Запоріжжя засудив до позбавлення волі винних у вибуху у запорізькому храмі у липні 2010 року - жителів Запоріжжя Антона Харитонова, Сергія Дьоміна, Євгенія Федорченка, повідомляє "Запоріжжя. Коментарі" у вівторок, 2 квітня.

У повідомленні наголошується, що Харитонова і Федорченка засуджено до 15 років ув'язнення, Дьоміна - до 14-і років.

Суд також задовольнив цивільний позов про відшкодування завданих збитків церкві у розмірі 319 тис. грн.

Нагадаємо, 28 липня 2010 року близько 16:30 у Запоріжжі у Свято-Покровському храмі Української православної церкви Московського патріархату стався вибух. За попередніми даними, вибухнув саморобний вибуховий пристрій. Дев'ять людей отримали поранення, від численних поранень померла на операційному столі 80-річна черниця. Правоохоронні органи порушили кримінальну справу за фактом навмисного вбивства, замаху на вбивство, а також умисного пошкодження майна. Звинувачення у вибуху пред'явлені трьом підозрюваним, серед яких два паламаря храму.

Міліція запідозрила, що бомбу підклав паламар храму Харитонов на знак помсти, нібито за те, що його зловили на крадіжці. Антона, його брата Сергія і їхню матір Ольгу затримали. Оскільки причетність жінки "не підтвердилася", її відпустили. Незважаючи на те, що помста пономаря була головною версією міліції, ані священики, ані настоятель храму в це не вірив. Однак незабаром МВС заявило, що паламар зізнався.

Згодом підозрювані не раз заявляли про свою невинність.

3 грудня 2010 року Головне управління МВС у Запорізькій області заявило, що кримінальну справу за фактом вибуху у Свято-Покровському храмі Запоріжжя розкрито і направлено на розгляд до суду. !zn