Новій поліції довіряють в три рази більше, ніж міліції

15 квiтня 14:41

Патрульна поліція залишається єдиним держорганом з позитивним балансом довіри/недовіри.

 

Українській міліції довіряють 10% українців, а не довіряють 54% громадян, решта дали нейтральну оцінку, свідчать дані опитування GfK Ukraine.

При цьому новоствореній поліції довіряють 28% громадян, 26% - не довіряють, інші довіряють і не довіряють в рівній мірі.

"Національна поліція залишається єдиним органом державної влади, яка не має негативного балансу довіри в суспільстві", - прокоментувала Інна Волосевич, керівник відділу соціально-політичних досліджень GfK Ukraine.

Дослідження GfK Ukraine також включало питання про подію 7 лютого в Києві (коли поліцейський застрелив під час затримання хлопця, який в компанії трьох інших намагався втекти на BMW від поліції). 37% українців вважають, що в трагедії винен водій BMW, а 15% вважають, що винен патрульний. Ще 32% не змогли відповісти на питання і лише 16% взагалі нічого не чули про цю подію.

Опитування GfK Ukraine проводився 1-15 березня року методом особистого інтерв'ю вдома у респондента. Опитано 1000 чоловік у віці від 16 років. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,1% без урахування дизайн-ефекту.

Згідно з даними опитування КМІС, проведеного в грудні 2015 року, владні інститути (уряд і Рада) викликають менше довіри у населення і мають дуже низький баланс довіри і недовіри. Президент має декілька вище, ніж опозиція, але так само негативний баланс довіри-недовіри.