Новий директор каналу ТВі вирішив відмовитися від тотальної критики влади

02 травня 15:04

ТВі більше не повинен сприйматися виключно як опозиційний канал. Це буде "телебачення надії".

 

Артем Шевченко, якого 23 квітня оголосили новим генеральним директором телеканалу ТВі, хоче створити новий ТВі під гаслом "Українське телебачення надії".

"Це телебачення надії, телебачення нового життя, але із збереженням сильних сторін ТВі: таких, як неупередженість, незалежність від влади, чіткий критичний дискурс щодо суспільно важливих подій. Мова йде про зміцнення бренду. Ми будемо впроваджувати це гасло в ефір", - сказав Шевченко в коментарі виданню "Телекритика".

Новий керівник каналу планує посилити напрям авторських програм і запросити яскравих ведучих. На його думку, ТВі не повинен сприйматися виключно як опозиційний канал.

"Я хочу, щоб це був ТВі з розумним обличчям. Ми розширимо дискурс, в якому сприймався ТВі раніше як виключно опозиційний канал, налаштований на тотальну суцільну критику влади і більше нічого. Але ми, звичайно, залишимо і критичні програми, і розслідування, але додамо також нові проекти, які покажуть, що телебачення - це більше, ніж критика", - додав він.

Рестарт каналу заплановано на вересень 2013 року. З 13 травня на каналі буде стабільна перехідна сітка мовлення, розрахована на травень-червень.

Як повідомлялося, журналісти-протестувальники телеканалу ТВі прийняли рішення піти з каналу. Відповідну заяву профспілка журналістів оприлюднила 29 квітня. Під заявою поки що підписалися 32 співробітники каналу, в т.ч. провідні журналісти Мустафа Найєм, Роман Недзельський, Юлія Банкова, Андрій Сайчук, Анастасія Станко.

Читайте також:

Звільнені журналісти ТВі створять новий незалежний інтернет-проект

З TBi звільняється 31 журналіст. Замість них у прямий ефір випустять колишню ведучу "Інтера"

Лідери опозиції підтримали вимоги страйкуючих журналістів каналу ТВі

Власник ТВі розповів, хто стоїть за атакою на канал