Нові власники телеканалу "Інтер" ліквідували громадську раду

07 березня 18:40

Після покупки телеканалу "Інтер" Фірташем і Льовочкіним громадська рада виявилася непотрібною.

 

Телеканал "Інтер" розірвав меморандум з громадською радою, яку було створено при попередньому власнику телеканалу Валерію Хорошковському.

"Керівництво телеканалу має всі підстави розраховувати на професіоналізм творчого колективу "Інтера", який не потребує зовнішнього спостереження і цензурування своєї роботи", - говориться в повідомленні прес-служби U.A. Inter Media Group Limited.

Як наголошується в заяві, оцінювання ефективності роботи телеканалу "Інтер" має відбуватися за однаковим критеріям для всіх комерційних телеканалів України.

"За цих умов телеканал "Інтер" не бачить необхідності в продовженні дії меморандуму", - заявили на телеканалі.

Згідно з меморандумом громадська рада моніторить збалансованість інформаційного мовлення каналу. У громадську раду увійшли, зокрема, представники Міжнародного фонду "Відродження".

Нагадаємо, 1 лютого стало відомо, що GDF Media Ltd реалізувала опціон на покупку 100% акцій U.A. Inter Media Group, що належить колишньому віце-прем'єрові Валерію Хорошковському.

Договір був підписаний виходячи з оціночної вартості всієї медіагрупи - 2,5 млрд доларів.

Пізніше в Group DF офіційно повідомили, що акціонерами U.A. Inter Media Group стануть компанії, що належать Дмитру Фірташу і главі адміністрації президента України Сергію Льовочкіну. За словами Льовочкіна, його частка становить 20%, а після схвалення купівлі АМКУ він передає свої акції в управління компанії Фірташа GDF Media Ltd.

У медіагрупу Inter Mediа Group Ltd. входять телеканали "Інтер", "Інтер", НТН, К1, К2, "Ентер", "Ентер Фільм", "Мега", "MTV Україна", а також інші компанії в сфері продакшн і маркетингу. !zn

Читайте також:

Поява Льовочкіна в числі акціонерів "Інтера" стала несподіванкою для Хорошковського

Клименко сподівається, що Хорошковський і Фірташ сповна платитимуть податки за продаж "Інтера"