Нова патрульна поліція з'явиться у всіх містах-мільйонниках до кінця року

11 березня 14:26

У Києві патрульна поліція запрацює в середині червня. Потім - у всіх великих містах.

 

Нова патрульна служба з'явиться у всіх містах-мільйонниках України до кінця 2015 року, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

На засіданні Кабміну глава МВС повідомив про перші результати реформування української міліції. Зокрема, за його словами, вже в середині червня новостворена патрульна служба, майбутні співробітники якої проходять підготовку, запрацює в столиці.

Аваков розповів, що було отримано 33 тисяч анкет від бажаючих стати співробітниками нової патрульної служби, середній вік претендентів - від 21 до 35 років, 35% з бажаючих бути патрульними - жінки. При чому, за словами Авакова, співробітників міліції, у тому числі ДАІ, серед них дуже мало.

"Мова йде про системні зміни, а не зміни тільки в Києві. Ми почнемо прийом заявок на патрульну поліцію в Одесі в квітні. В червні ми запустити патрульну службу в Києві. Влітку почнемо приймати заявки (на навчання) і запустимо процес в Дніпропетровську, Львові та Харкові. У серпні - перша дата патруля в Одесі, і далі до кінця року всі міста-мільйонники країни будуть покриті нової патрульною службою", - підкреслив глава МВС.

Першим містом, в якому ліквідують ДАІ і створять нову патрульну поліцейську службу, буде Київ.