Названо причини авіакатастрофи Ан-24 у Донецьку: винні екіпаж і авіакомпанія

10 квiтня 11:36

За офіційною версією, екіпаж літака був недостатнім чином підготовлений. За підсумками розслідування винні в цьому будуть притягнуті до відповідальності.

 

Причина авіакатастрофи Ан-24 в Донецьку 13 лютого - непідготовленість екіпажу. Про це на прес-конференції у Кабміні заявив віце-прем'єр Олександр Вілкул.

"Закінчила роботу комісія з розслідування фактів і причин авіакатастрофи літака Ан-24 в Донецьку 13 лютого 2013 року... Причина авіакатастрофи - втрата швидкості при заходженні на посадку через непідготовлений належним рівнем екіпаж... Розшифровка чорних скриньок показала, що ніхто не впливав на дії екіпажу. Помилок у роботі співробітників аеропорту Донецька не було... Ключова проблема була в тому, що екіпаж мав тривалу перерву в польотах від 50-70 годин, тому необхідний був супровід. Тому вина в катастрофі як авіакомпанії, так і екіпажу", - заявив Вілкул.

Він нагадав, що родичі п'яти загиблих вже отримали від уряду компенсації у розмірі по 100 тис. гривень, а 19 постраждалих до кінця квітня також отримають матеріальну компенсацію. При цьому "Південні авіалінії" вже виплатили додатково по 100 тис. гривень сім'ям загиблих, 21 потерпілому - по 15 тис. гривень.

"Триває досудове слідство... На підставі ст. 286 Кримінального Кодексу України... за підсумками розслідування до відповідальності будуть притягнуті всі відповідальні особи", - підкреслив Вілкул.

Нагадаємо, літак Ан-24, який виконував чартерний рейс "Київ-Донецьк", 13 лютого здійснив некоректну посадку (під час приземлення вилетів за межі злітно-посадочної смуги) в Донецькому міжнародному аеропорту ім. Прокоф'єва. Від удару повітряне судно перекинулося, його корпус розколовся, почалося задимлення.

На борту літака перебували 52 людини, у тому числі 8 членів екіпажу. B результаті авіакатастрофи загинули 5 пасажирів, 26 осіб були госпіталізовані.

Однією з версій події також був теракт, але пізніше прокуратура виключила його з версій авіакатастрофи. !zn

Читайте також:

Для Азарова уроки авіакатастрофи в Донецьку очевидні

Командир екіпажу літака, що розбився в Донецьку, розповів, як падав літак