Насіров вибачився за свою поведінку на суді

20 березня 14:42

Голова ДФС пообіцяв коментувати свою співпрацю з НАБУ та САП у Facebook.

 

Глава ДФС Роман Насіров вибачився за те, що з'явився на суді хворим і проявив у ситуації, що склалася, слабкість.

"По перше - я хотів би вибачитись, особливо перед жінками... Хворіти - погано, тим паче не добре показувати слабкість в такій гарячій ситуації. Як кажуть, все що не вбиває нас - робіть нас сильнішими ", – написав він у Facebook.

Він також повідомив, що з сьогоднішнього дня буде публічно коментувати свою співпрацю з правоохоронцями в соцмережі.

Нагадаємо, 2 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру в рамках розслідування "газової справи Онищенка" по епізоду про незаконне надання відстрочки по оплаті ренти компаніям-учасникам корупційної схеми. Його підозрюють у скоєнні дій, які завдали державі збитків на суму 2 млрд гривень.

Повідомлення про підозру Насірову вручили в палаті відомчої лікарні "Феофанія", куди його госпіталізували вранці 2 березня з діагнозом "гіпертонічний криз".

7 березня Солом'янський районний суд Києва обрав голові Державної фіскальної служби Роману Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 100 млн гривень застави. Обвинувачений був присутній на судовому засіданні в піжамі, у супроводі медиків.

Апеляційний суд Києва 13 березня залишив без змін рішення суду першої інстанції. Однак 16 березня дружина Насірова внесла за нього заставу на суму 100 мільйонів гривень. Цим же ввечері він вийшов із СІЗО.

Детальніше про справу Насірова читайте у матеріалі Юлії Мостової "Аналіз фіскала" у свіжому випуску тижневика "Дзеркало тижня. Україна".