НАБУ завершило розслідування у справі заступника голови відділу Генпрокуратури, розкритого на хабарі

06 березня 11:20

Стороні захисту відкрили доступ до матеріалів кримінального провадження.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) завершили досудове розслідування щодо заступника начальника відділу Генпрокуратури України, розкритого при спробі дати хабар, а також відкрили стороні захисту доступ до матеріалів справи третього березня.

Як повідомляє прес-служба бюро, підозрюваному інкримінують злочин, передбачений ч. 4 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) КК України.

У НАБУ нагадали, що в грудні 2016 року детективи НАБУ розкрили посадовe особe ГПУ на хабарі, яку намагалася через посередника передати особі, що займає особливо важливе становище, з метою вчинення дій в інтересах підозрюваного.

"Приводом стали результати ініційованою НАБУ позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності ГПУ з боку Державної аудиторської служби України. Зазначена перевірка здійснювалася в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактами розтрати у грудні 2015 року 1,8 млн грн державних коштів (ч.5 ст.191 ККУ) й зафіксувала порушення фінансової дисципліни", - вказується в повідомленні.

Нагадаємо, в грудні детективи Національного антикорупційного бюро України за участі прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили посадову особу ГПУ на хабарі.

Як повідомляли в НАБУ,

прокурор намагався дати хабар, щоб вплинути на результати позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності ГПУ, ініційованої НАБУ. Ця перевірка проводилася в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактами розтрати в грудні 2015 року 1,8 млн грн державних коштів, розпочатого детективами НАБУ в січні 2016 року. За версією слідства, злочин полягав в укладенні договорів на надання послуг по обслуговуванню між Генпрокуратурою і рядом підприємств з ознаками фіктивності.

За інформацією НАБУ, один з причетних до розкрадання, заступник начальника одного з відділів Генеральної прокуратури України, намагався передати 5 тис. доларів посереднику для подальшого їх спрямування одному з керівників Державної аудиторської служби України. Прокурора затримано під час передачі грошей.