На українські активи Березовського накладено арешт

17 квiтня 11:41

Майно і рахунки покійного олігарха були арештовані за запитом генпрокуратури РФ. Точна вартість заарештованих активів не повідомляється.

 

В Україні за запитом генпрокуратури РФ був накладений арешт на акції і нерухоме майно низки компаній і підприємств, що належать Борису Березовському.

Як говориться у доповіді генпрокурора РФ Юрія Чайки, накладено арешт на нерухоме майно Березовського, а також повернено 110 мільйонів рублів (більше 28 млн грн - ред.) уряду Самарської області і "Аерофлоту", що є потерпілими від його злочинної діяльності".

Нагадаємо, Бізнесмен Борис Березовський був знайдений мертвим у кінці березня в своєму будинку у Великобританії. У момент, коли його охоронець виявив, на шиї Березовського було щось схоже на шнур або перев'язувальний матеріал. Під час розтину з'ясувалося, що у Березовського перед смертю було зламано ребро. Патологоанатоми заявляли, що причина смерті бізнесмена - повішення.

28 березня почалося розслідування справи про смерть Березовського. Поки головна версія - самогубство. Його похорон відбудеться тільки після закінчення розгляду.

У Росії Березовський звинувачують відразу за кількома статтями КК РФ, серед яких "шахрайство", "неповернення з-за кордону коштів в іноземній валюті", "перевищення посадових повноважень".

Після смерті бізнесмена генпрокуратура Росії заявила, що відомство продовжить домагатися повернення "активів, злочинно отриманих Березовським і його спільниками і легалізованих ними за кордоном". !zn

Читайте також:

Британія розслідує справу про чеченську змову проти "нового Березовського"

Березовський перед смертю розраховував отримати близько 300 млн доларів

Оприлюднені подробиці загибелі Березовського: на шиї в олігарха був шнур