На трасі Києв-Чоп у Львівській області утворився 30-кілометровий затор

15 березня 22:31

Увечері 15 березня для розчищення траси залучили військових, але, у "Свободі" запевняють, що це вже не допоможе, тому що "з лопатою не впоратися з шаром снігу глибиною в кілька метрів".

 

На трасі Києві-Чоп під Львівською областю утворився 30-кілометровий затор, повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода" з посиланням на народного депутата України Ірину Сех.

"У цей час на трасі Київ-Чоп утворився 30-километрвоый затор, люди не знають, звідки чекати допомоги, а тим часом чиновники, відповідальні за ліквідацію стихійного лиха, займаються шахрайством. У селі Ясенів вчора співробітники ДСНС встановили намет, в якому повинні були надавати допомогу тим, хто застряг у заметах. Але в самих рятувальників не було ні чаю, ні хліба, ні навіть дров, щоб розпалити вогонь. Люди замерзають у заторах." - цитує прес-служба слова Сех.

Як стверджує Сех, увечері 15 березня для розчищення траси залучили військових, але, на її думку, це вже пізно, тому що "з лопатою не впоратися з шаром снігу глибиною в кілька метрів".

"Минулі помилки нічому не навчили владу. Якби під час сніжного колапсу в грудні минулого року, винні втратили посади, то така ситуація не могла б повторитися. Ще вчора було оголошено штормове попередження, але влада знову виявилась безпомічною перед стихією. І хоча Шемчук розповідає, що ситуація знаходиться під контролем, люди бачать, що ніхто нічого не контролює" - цитує прес-служба ВО "Свобода" слова народного депутата.

Як повідомили в свою чергу в прес-центрі головного управління ДСНС у Львівській області, для руху автотранспорту було закрито відрізок траси Київ-Чоп від райцентру Броди до Львова.

Рух було зупинено, щоб автомобілі не створювали додаткового навантаження і щоб можна було розчистити дорогу.

Водночас, на відрізі траси Київ-Чоп від Львова до Стрия рух ускладнено, але не зупинено.

У прес-службі не змогли сказати, скільки машин стоїть у заторах на території області.

Нагадаємо, на захід України прийшов циклон з Європи, який приніс хуртовини, сніг, дощі і сильний вітер. Через погіршення погодних умов ДАІ частково перекрила рух транспорту у Івано-Франківської, Львівській, Закарпатській, Волинській і Тернопільській областях.

За прогнозами синоптиків очікуються сильні снігопади, хуртовини, посилення швидкості вітру 17-22 м/с, місцями 25 м/с, снігові замети, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, у Карпатах дуже сильні снігопади. Протягом 16-17 березня в західних областях очікується похолодання зі зниженням мінімальної температури повітря до 10-16° морозу. !zn

Читайте також:

Снігопад зупинив рух по трасі Київ-Чоп у Рівненській області

На вихідних в Україні знову похолоднішає, на заході - до 20 морозу

Через снігопади ДАІ перекрила рух у п'яти областях України

В Івано-Франківську через снігопад наполовину скоротили робочий день