На Старий Новий рік Україну засипле мокрим снігом

11 сiчня 16:06

На вихідні синоптики прогнозують невелике потепління, на півдні та сході - сильні снігопади.

 

У суботу та неділю, 12 і 13 січня, у більшості областей України трохи потеплішає, очікується невеликий сніг, на півдні і сході синоптики прогнозують сильні опади, на дорогах - ожеледицю.

За даними Гідрометцентру, вітер переважно північний західний, 5-10 м/с, 12 січня у південній частині країни окремі пориви південно-західної вітру 15-20 м/с.

У південних і східних областях очікується мокрий сніг з дощем, місцями сильні снігопади, налипання мокрого снігу, ожеледь.

Температура у південних областях вночі 1-7 градусів морозу, вдень від 2 морозу до 3 тепла; у Приазов'ї та східних областях вночі та вдень близько нуля, в Криму +3... +8 градусів.

На решті території невеликий сніг; температура вночі 5-10 морозу, місцями при проясненнях 13-18 морозу, вдень 2-7 морозу.

У Києві - невеликий сніг, на дорогах ожеледиця. Температура вночі 7-9° морозу, вдень від -2 до-4.

У неділю, 13 січня, у східній половині мокрий сніг з дощем, місцями сильні опади, налипання мокрого снігу, ожеледь; на решті території без істотних опадів.

На дорогах України ожеледиця.

Температура вночі -4... -10, у західній половині місцями -12... -18 морозу, вдень 2-8 градусів морозу. На південному сході країни і у Криму протягом доби близько нуля, вдень на півдні Криму 2-7 градусів тепла.

У Києві без істотних опадів. Температура вночі -7... -9, вдень 5-7 градусів морозу. !zn

Читайте також:

Кліматологи передбачили теплу весну і 40-градусну спеку у липні

На Єрусалим обрушилися рекордні снігопади

Тварини в Київському зоопарку залишилися без їжі

У центрі Києва впала з даху брила льоду і вбила жінку