На Прикарпатті підтопило 28 населених пунктів

05 квiтня 08:59

Івано-Франківська область "попливла". Підтопило десятки підвалів і домогосподарств, на дорогу Яблуниця - Голошино зійшов зсув.

 

У результаті сильних дощів, танення снігу і підняття рівня води в річках в Івано-Франківській області 4 квітня підтопило 28 населених пунктів і 7,1 га сільськогосподарських угідь.

Станом на ранок 5 квітня залишаються підтопленими 39 підвалів житлових і адміністративно-господарських будівель, 18 домогосподарств і 47 присадибних ділянок в 18 населених пунктах, повідомляє обласне управління ДСНС.

Зокрема, підтоплення зафіксовані у 5 селах Тлумацького району, 10 - Тисменицького, а також в Івано-Франківську, Калуші та Болехові.

- Азаров не виключає найбільшої за всю історію повені в Західній Україні

У селі Голошино Верховинського району на проїжджу частину дороги Яблуниця - Голошино у трьох місцях зійшов зсув довжиною близько 150 м.

Окрім того, водами річки Прут у селі Воскресинці зруйновано піщаний насип.

Працівники пожежно-рятувальної служби перевезли через водні перешкоди 17 людей.

Для надання допомоги населенню з відкачування води і водовідведення з підтоплених територій було залучено 20 одиниць пожежної техніки та 86 людей особового складу управління ДСНС в області. В цілому було відведено більше 3 тисяч кубометрів води.

Також рятувальники зміцнили 60 погонних метрів стін дамби поблизу села Хом'яківка Тисменицького району з допомогою 300 мішків з піщано-гравійною сумішшю.

Нагадаємо, в уряді очікують, що складна гідрологічна ситуація у зв'язку з паводками складеться на територіях Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, Київської та Чернігівської областей, а найважча - на Поліссі. Окрім того, у басейні Західного Бугу "не виключено формування найбільшого за всю історію гідрологічних спостережень рівня води весняного водопілля".

У той же час, на північ України прийде новий циклон, який буде супроводжуватися значним похолоданням (до 8 градусів морозу). Тому очікується, що весняне водопілля на Дніпрі пройде спокійно. !zn

Читайте також:

У Києві підтопило приватний сектор і станцію метро

Найбільш небезпечна ситуація з паводками очікується на Поліссі

Визначені більше півсотні місць можливого затоплення в Києві (список і карта)

Киянам порадили купувати гумові чоботи перед таненням снігу