На прибирання снігу на Хрещатику кинули 400 солдатів з Білої Церкви

23 березня 17:01

Військовослужбовці в основному прибирають сніг навколо станцій київського метро, яке залишається єдиним засобом пересування в місті.

 

Близько 400 військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади прибули з Білої Церкви для розчищення від снігу території біля станцій метро "Хрещатик" і "Майдан Незалежності" в Києві.

У зв'язку з сильним снігопадом у Києві і тим, що через ускладнення погодних умов у столиці оголошена надзвичайна ситуація, керівництво Міністерства оборони ухвалило рішення про виділення додаткових сил і засобів для боротьби зі стихією.

Так, нормалізувати ситуацію київським комунальним службам вранці 23 березня почали допомагати 200 військовослужбовців 169-го навчального центру Сухопутних військ ЗС України, які розчищають сніг поблизу станцій метро "Оболонь" і "Петрівка".

34 військовослужбовців і 18 одиниць військової техніки (БТР-80, Урал, МТЗ-8) окремого полку президента України і 101-й бригади охорони залучено до розблокування автомобільних заторів у Києві.

60 людей від 101-ї бригади охорони постійно працюють біля метро "Берестейська".

Артилеристи з Дивичек прибирають сніг біля метро "Харківська", "Бориспільська", "Вирлиця" і "Славутич".

300 осіб з окремого полку президента працюють на вулиці Дегтярівська і біля метро "Лук'янівська". Також військовослужбовці розчищають замети біля метро "Житомирська", на Повітрофлотському проспекті, площі Лесі Українки, проспекті Перемоги, Солом'янській площі, вулицях Ломоносова і Лукашевича.

Станом на 15:00 23 березня для ліквідації наслідків снігопадів від Збройних Сил по всій території України задіяно 65 одиниць техніки і близько 2 тисяч військовослужбовців.

Як повідомлялося, в Києві оголошена надзвичайна ситуація у зв'язку з безперервним з п'ятниці снігопадом. За добу в столиці випало більше місячної норми опадів. !zn

Читайте також:

Янукович видав указ про боротьбу зі снігопадом

Снігопад в Києві стихне в найближчі два дні, але похолодає до -12

Азаров взяв ситуацію зі снігопадами на особистий контроль

У Києві оголосили надзвичайну ситуацію через сильний снігопад