На Майдані Незалежності демонтували останній намет

26 лютого 11:59

Комунальні служби прибирають територію.

 

Активісти демонтували останній намет на Майдані Незалежності в Києві.

"Так званий "новий майдан" здувся. На Майдані чистота, тиша, спокій та порядок. Повний ігнор і самі клоуни розбіглися. Працюємо", - повідомив радник глави МВС Зорян Шкіряк на своїй сторінці в Facebook.

За станом на 9:00 п'ятниці, 26 лютого, за словами працівників комунальних служб, палатка вже була відсутня. На поточний момент вони продовжують прибирання території.

20 лютого в центрі Києва проходили заходи по вшануванню пам'яті загиблих учасників Революції гідності 2013-2014 років. На Майдані біля стели Незалежності проходив нечисленний мітинг. Люди навколо стели розвели вогонь в сміттєвих урнах у пам'ять про бочках з вогнем, навколо яких вони грілися в ході Евромайдана. Також були встановлені намети.

Раніше близько 50 осіб у камуфляжі зайняли ряд приміщень готелю "Козацький". У розмові з журналістами вони видаються членам організації "Радикальні праві сили".Потім люди, які зайняли готель "Козацький", висунули ряд вимог, серед яких - оголошення загальної мобілізації і розгортання наметового містечка.

З 23 по 26 лютого, на Майдані залишався один намет і близько 50 активістів. Активісти вимагали виконання ряду пунктів: відставка уряду, президента і парламенту, введення військового стану, введення військового стану на території окупованого Донбасу і території окупованого Криму. Також, активісти хотіли, щоб з України були виведені російські активи.